"Kotlety" z włoszczyzny
Dzisiaj mam dla Was przepis na wege kotleciki z włoszczyzny. Jeśli szukacie wegetariańskiej alternatywy dla mięsnych kotletów to ten przepis będzie idealny.
Kotleciki z włoszczyzny
Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 40 min
Składniki:
- 1 średnia marchewka
- Korzeń pietruszki
- 5 dkg selera
- 1/3 średniego pora
- 1 jajko
- Łyżka oliwy
Wykonanie:
Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o średnich okach.
Por drobno pokroić.
Dodać oliwę i jajko.
Doprawić solą i pieprzem, a następnie starannie wymieszać.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z powstałej masy ukształtować 4 placki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 20 min.