"Kotlety" z włoszczyzny



Dzisiaj mam dla Was przepis na wege kotleciki z włoszczyzny. Jeśli szukacie wegetariańskiej alternatywy dla mięsnych kotletów to ten przepis będzie idealny.


Kotleciki z włoszczyzny


Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 40 min

Składniki:


  • 1 średnia marchewka
  • Korzeń pietruszki 
  • 5 dkg selera 
  • 1/3 średniego pora
  • 1 jajko
  • Łyżka oliwy

Wykonanie:


Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce o średnich okach.
Por drobno pokroić.
Dodać oliwę i jajko.
Doprawić solą i pieprzem, a następnie starannie wymieszać.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z powstałej masy ukształtować 4 placki.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 20 min.

Treść większego napisu

Napisz

Treść mniejszego napisu

do mnie

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *